Jofre Bardagí, va anunciar ahir (2-5-2019),  des de la preciosa ciutat alemana, la publicació del seu nou disc “Hamburg” (Música Global, 2019). El vocalista de Glaucs, ha estat treballant “secretament”, sense fer soroll, durant els últims dos anys, en aquest recull de cançons que ara ens presenta.

Nou anys després del seu últim disc en solitari (Música en blanc i negre), i cinc anys després del seu últim disc amb Glaucs (Hem conegut la nit), ens presenta “Hamburg”, un disc equilibrat i madur, plè de melodies precioses i lletres culpidores, que fan pensar. Un disc amb el seu segell inconfusible. Estem davant del millor disc de Jofre Bardagí.

Jofre Bardagí ho ha tornat a fer. S’exposa de nou, i torna amb un disc plè de veritats, escrites des del més profund dels seus sentiments. Les cançons de “Hamburg” parlen de sentir-se lluny, del pas del temps, de buscar un lloc, de relacions trencades o impossibles, de ser pare, en definitiva, de la vida de qualsevol de nosaltres.

El disc inclou la cançó “L’Ordet i el Piopà”, escrita a partir d’una de les últimes músiques que va compondre el seu pare, Josep Mª Bardagí, mort ara fa 18 anys.

En Jofre aprofita la preciosa melodia del seu pare, per parlar-li, i explicar-li lo maco que hagués sigut veure’l jugar amb la seva néta. Una cançó que posa els pèls de punta, on també hi participa l’ Ordet Bardagí, de nou anys, i filla d’en Jofre, cantant-li al seu avi. Amb arranjaments de quartet de corda de Pere Bardagí (germà de Josep Mª Bardagí), i la guitarra acústica de Lluís Alsina (exmembre de Glaucs i nevot de Josep Mª Bardagí), aquest és un preciós homenatge familiar a la figura de Josep Mª Bardagí.

El disc, enregistrat majoritàriament a casa del mateix Jofre, i mesclat als estudis La Vall, ha comptat amb la participació, a part dels ja mencionats, Pere Bardagí i Lluís Alsina, de força músics habituals a les produccions de Jofre Bardagí:

Alexandre Rexach(Glaucs), Joaquim Xicoira, Berenguer Aina, Dani Ferrer (Love of Lesbian), Àngel Valentí(Glaucs), Jose Luís Vadillo(Glaucs), Joaquim Alabau

I la participació del cantant Litus Ruiz Bosch, posant veu a la delicada “Com sempre hem fet”.

El disc, des d’ahir, JA ES POT TROBAR a totes les plataformes digitals.

També podeu trobar a youtube el videoclip de la cançó “El Ramat”, creat per Tito Baraldés i el mateix Jofre Bardagí.